Marlenka Intrenational s.r.o. er en moderne og dynamisk bedrift som tenker kvalitet og mathygiene i alle ledd i produksjonen og distribusjonen fram til kundene

Bedriften ble grunnlagt i 2003 av Gevorg Avetisjan og hans søster. Bedriften ble etablert i Frydek-Mistek i Tsjekkia. Da Gevorg og søsteren startet bedriften ble Gevorg sin datter født. Hun fikk navnet Marlene etter hans mor. Navnet Marlenka er kallenavnet til hans datter og mor Marlene. Oversatt betyr Marlenka  «kjære Marlene». Så til ære for hans mor og datter ble bedriftens navn Marlenka. Bedriften ble etablert hjemme på kjøkkenet, med en ansatt, der de produserte honningkaker basert på en gammel armensk famillieoppskrift. På grunn av stor etterspørsel etter deres smakfulle kaker, måtte de snart flytte produksjonen til nye og større lokaler og antall ansatte steg. 


Bilde fra de nye lokalene til bedriften i Frydek-Mistek i 2003. I 2005 var produksjonen ca. 250000 kaker i året. Etterspørselen ble snart så stor slik at Marlenka hadde behov for mer plass. De bygget en ny automatisert produksjonshall. Denne sto ferdig i 2009. Da steg produksjonskappasiteten til 1000 kaker i timen. Varespekteret til Marlenka har også utvidet seg i takt med økningen av produksjonskapasiteten.


Bilde fra 2017 viser dagens moderne produksjonsanlegg. Det er også investert i et hypermoderne helautomatisk kjølelager som kan sees i bakkant av bedriften. Bedriftsarealet er idag på 800 kvaderatmeter.  Idag leverer Marlenka til mer enn 40 land verden over og mer enn 20 ulike varianter av kaker, nugetter og snacks. Det er fremdeles de velsmakende kakene som lages etter den gamle armenske famillieoppskriften. 

Honey Cake AS, Skrenten 35D, Lindås 5955,  Tlf +47 93 27 23 26  

 info@honeycake.no